Европа Директно Сливен участва с информационен щанд на ХIV Фолклорен събор Кермен 2019

Европа Директно Сливен участва с информационен щанд на ХIV Фолклорен събор Кермен 2019
07.05.2019 / 12:30

На 4 май 2019 г. Европа Директно” - Сливен посети XIV Фолклорен събор гр. Кермен 2019. Съборът се провежда на всеки две години. Организатори и домакини са Община Сливен, Кметство – гр. Кермен и Народно читалище „Пробуда 1906”.

Фолклорният събор се организира веднъж на две години и се провежда по време на Гергьовденските празници, които са със съществено място в календарно-поминъчната дейност на региона.

С това информационният център продължава ежегодната си информационната кампания: „Европейският съюз близо до вас”, която има за цел да повишава информираността на жителите на Област Сливен относно европейските приоритети и правата им като европейски граждани.

В дните преди Европейските избори, които ще се проведат в периода 23-26 май 2019 г., кампанията преминава под мотото „Твоят глас е важен за Европа” и има за цел да мотивира хората да отидат да гласуват за свои представители на Европейския парламент.

Информационната кампания включва мобилни щандове в различни населени места на област Сливен, на които посетителите получават полезна информация и материали за Европейския съюз и най-вече за правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, образователни и занимателни материали за деца и младежи, полезна информация за възможности за обучение, работа и пътуване в ЕС, финансиране на бизнеса и земеделските стопани и др.

Снимки от събитието може да видите на Фейсбук страницата на центъра.

График на пътуващата кампания 2019:

- 21.04.2019 г. - гр. Твърдица – Регионален събор „Пролетни празници и обичаи – Цветница”

- 04.05.2019 г. - гр. Кермен – „Фолклорен събор”

- 24.06.2019 г. - с. Бяла – „Празник на билките Еньовден”

- 25.07.2019 г. - с. Гавраилово – „Златна праскова”

- 26.10.2019 г. - гр. Сливен - Димитровден - Празник на Сливен

- 01.11.2019 г. - гр. Котел – Празник на гр. Котел

 

Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим. Включете се в инициативата, регистрирайте се на сайта #ТозиПътЩеГласувам: https://www.thistimeimvoting.bg/

 

Още снимки от новината

Европа Директно Сливен участва с информационен щанд на ХIV Фолклорен събор Кермен 2019
Европа Директно Сливен участва с информационен щанд на ХIV Фолклорен събор Кермен 2019

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев