Сливен, кратки вечерни новини, 06.05.2019 г., понеделник

Сливен
06.05.2019 / 15:47

На 06.05.2019 г. Сдружение "Св. Георги Победоносец" Сливен отново организира празник: "На хубав ден Гергьовден", който се състоя край параклиса "Св. Георги" в подножието на "Бармук баир".

Отборът по Реч и Дебати на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, град Сливен, наскоро се завърна от финалния национален кръг на Фондация BEST, (оценяване степента на владеене на английски език), провел се в София.

Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен вече ще озвучава представленията си с нов модерен пулт, закупен със средства, дарени от общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ – Сливен.

В община Сливен мъжете с името Георги са общо 3567, като в града това име носят 2683, а дамите с името Гергана са 400 в общината, от тях 304 живеят в град Сливен.

Община Сливен и Институт „Сервантес" – София организират Седмица на испанската и ибероамериканската култура, която ще се проведе в града под Сините камъни от 7 до 11 май.

От 8 до 10 май Сливен ще бъде за пореден път домакин на Национален фестивал на детската книга.

Полицията в Сливен предприе мерки за обезпечаване сигурността и обществения ред по време на празничните и почивни дни, свързани с 6 май – Деня на Българската армия и Гергьовден.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев