Българска компания изработи първия осем процесорен компютър в Европа

"Перси"
30.04.2019 / 14:43

Българската компания "Перси" (Persy) изработи първата осем процесорна компютърна машина в Европа. Това заяви CIO на фирмата Александър Соломахин. Сделката е с международна компания и е на стойност над 300 000 долара. Машината е с 6 терабайта памет и се ползва за търсене на данни. "Това е голям успех и признание за нас и за България като цяло, която е позната като ИКТ страна по света", каза Соломахин. Той обясни, че обикновено имат поръчки за компютри с един или два процесора. Много рядко с четири процесора.

Традиционно купувачи са компании за хостинг, за виртуализации, изработка на филми, видео, аудио, дизайнери, архитекти, сайтове за онлайн магазини, за математически изчисления и др.

Компанията „Перси“ има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER” с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

"Перси" е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO - стандарти, гарантиращи отлична организация на търговския, производствения и сервизния процес. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев