Сливен, кратки вечерни новини, 25.04.2019 г., четвъртък

Сливен
25.04.2019 / 15:50

Представителите на партии и коалиции, представени в Европейския парламент, се разбраха за членовете на СИК в Сливен за предстоящите на 26 май европейски избори и подписаха протокола за комисиите.

От ОП „Градска мобилност" съобщиха, че „Синя зона" няма да работи от петък до понеделник включително във връзка с предстоящия Великденски празник.

Деца боядисваха на Велики четвъртък яйца в двора на сливенската църква "Света Богородица".

Точно по обяд днес в центъра на Сливен се проведе общоградско боядисване на великденски яйца с участието на експерти от Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“ и деца и преподаватели от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, които показаха различни видове техники за боядисване на яйца и изработване на украси.

На 16.04. 2019 г. кампанията „Аз съм зависим от хубавата книга!” се проведе и в сливенското село Селиминово – в ОУ ”Хаджи Димитър”.

Европа Директно” - Сливен посети град Твърдица по време на регионалния Фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи – Цветница”.

Центърът за подготовка на специалисти уведомява гражданите на Сливен, че на 29 април от 8:00 до 10:00 часа бронетанкова техника ще се придвижи на собствен ход по улиците на града, а повода е участието им във военен парад по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия в София.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев