Европа Директно Сливен участва с информационен щанд на регионалния събор „Пролетни игри и обичаи – Цветница” – гр. Твърдица

„Пролетни игри и обичаи – Цветница”.
25.04.2019 / 14:47

Европа Директно” - Сливен посети град Твърдица по време на регионалния Фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи – Цветница”. Съборът е ежегоден и се провежда за 20-та поредна година. Организатори и домакини са Община Твърдица и Народно читалище „Св.св. Кирил и Методий 1914”.

С това информационният център стартира ежегодната си информационната кампания: „Европейският съюз близо до вас”, която има за цел да повишава информираността на жителите на Област Сливен относно европейските приоритети и правата им като европейски граждани.

В дните преди Европейските избори, които ще се проведат в периода 23-26 май 2019 г., кампанията ще премине под мотото „Твоят глас е важен за Европа” и има за цел да мотивира хората да отидат да гласуват за свои представители на Европейския парламент.

Информационната кампания включва мобилни щандове в различни населени места на област Сливен, на които посетителите получават полезна информация и материали за Европейския съюз и най-вече за правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, образователни и занимателни материали за деца и младежи, полезна информация за възможности за обучение, работа и пътуване в ЕС, финансиране на бизнеса и земеделските стопани и др.

 

Снимки от събитието може да видите на Фейсбук страницата на центъра.

https://www.facebook.com/SlivenEuropeDirect/

 

График на пътуващата кампания 2019:

- 21.04.2019 г. - гр. Твърдица – Регионален събор „Пролетни празници и обичаи – Цветница”

- 04.05.2019 г. - гр. Кермен – „Фолклорен събор”

- 24.06.2019 г. - с. Бяла – „Празник на билките Еньовден”

- 25.07.2019 г. - с. Гавраилово – „Златна праскова”

- 26.10.2019 г. - гр. Сливен - Димитровден - Празник на Сливен

- 01.11.2019 г. - гр. Котел – Празник на гр. Котел

 

 

Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим. Включете се в инициативата, регистрирайте се на сайта #ТозиПътЩеГласувам: https://www.thistimeimvoting.bg/

 

Още снимки от новината

„Пролетни игри и обичаи – Цветница”.
Грамота

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев