Изключителна избирателна активност на първите „Европейски избори“ в ППМГ „Добри Чинтулов“

Изключителна избирателна активност на първите „Европейски избори“ в ППМГ „Добри Чинтулов“
25.04.2019 / 14:45

На 17.04.2019 г. се проведоха първите симулативни Евроизбори в ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен.

Дейностите започнаха месец по-рано с избор на кандидати за евродепутати от випуска 11 клас. Съвсем като на истински избори кандидатите проведоха своите предизборни кампании, агитираха съучениците си, следиха изборния процес и търпеливо дочакаха изборните резултати.

Рекордната избирателна активност от 72.19% беше предизвикателство за училищната избирателна комисия, която се справи безупречно. Победител в изборите е Яни Костов Янев от 11-б клас. Избраникът на учениците ще бъде директор за един ден в Деня на ученическото самоуправление – 9 май.

Симулацията на избори за Европейски парламент е част от информационната кампания, посветена на най-важното събитие в ЕС през 2019 година. Кампанията е с посланието „Твоят глас е важен за Европа” и е насочена към средношколци на възраст 17-18 години, които ще гласуват за първи път на изборите за Европейски парламент на 26 май 2019 г. Тя има за цел да насърчи младите хора да отидат да гласуват.

С включването си в нашата кампания учениците от ППМГ „Добри Чинтулов” с ръководител г-жа Стефка Генчева дадоха пример пред своите връстници и обществото за активно гражданско поведение.

Надяваме се нашето сътрудничество да продължи и в бъдеще.

Снимки от събитието може да видите на нашата Фейсбук страница.

https://www.facebook.com/SlivenEuropeDirect/

 

Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим. Включете се в инициативата, регистрирайте се на сайта #ТозиПътЩеГласувам: https://www.thistimeimvoting.bg/

Още снимки от новината

Изключителна избирателна активност на първите „Европейски избори“ в ППМГ „Добри Чинтулов“
Европейски избори 2019
logo

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев