Творчески конкурс предизвиква децата да развихрят въображението си

CN BG ImaginationStudios
22.04.2019 / 15:02

Състезанието Студио „Въображение“ за рисунка на нов персонаж, сценарно табло или комикс се провежда за пети път

 

 

Инициативата Студио „Въображение“ стимулира малките творци и художници да се потопят в света на анимациите за пета поредна година. Конкурсът на Cartoon Network ще се проведе между 22 април и 26 май и е за ученици от 5 до 15-годишна възраст. Той е под надслов „Рисувай и се забавлявай!“ и главната му идея е да запознае младите творци с начините за създаване на анимация и също да събуди техния интерес и креативен потенциал.

През изминалите няколко години конкурсът се радва на огромен интерес. Във всяко издание средно 2000 талантливи български деца се включват в съревнованието и мерят творческите си умения, затова от любимия детски телевизионен канал Cartoon Network са приготвили награди и през 2019-та.

Състезанието се състои от две категории – първата е създаване на нов, анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс. Необходимо е учител на класа-участник да изпрати имейл с творбата на imagination.studios@purvite7.bg, заедно със своите данни. Повече информация е публикувана на официалната страница на конкурса при "Първите седем". А на imaginationstudios.bg може да бъде открита пълна гама полезни съвети за подготвяне на творческите материали.

Страницата на инициативата е активна и през останалата част от годината. Това дава възможност на децата да се забавляват и обучават не само по време на конкурса. Те могат да гледат инструктиращи видеа, да играят игри и да се упражняват в рисуване и други творчески дейности.

След края на състезанието международно жури ще избере трите най-добри проекта за всяка една от двете категории. Класовете, които заемат първите места за най-забележителен анимационен герой и сценарно табло или комикс ще получат по един таблет за рисуване, посещение от аниматори от Студио „Змей“ https://studiozmei.com/BG/ и още страхотни награди. Тези, които се наредят на второ и трето място пък ще се радват на комплект от брандирани подаръци, предоставени от Cartoon Network. Победителите ще бъдат оповестени след 29 май.

Партньори на конкурса тази година са детската медия „Първите седем“ http://purvite7.bg/ , анимационното Студио „Змей“ https://studiozmei.com/BG/ , младежката организация Фондация „Тротоара“ https://trotoara.com/ и обичаните влогъри „Айде БГ“ https://www.youtube.com/channel/UCXtO9EJCxTlyWE6Pb7QW4mQ .

 

About Cartoon Network EMEA

 

Cartoon Network е обичан от всички канал, фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория, заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата – хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения. Cartoon Network е насочен към момчета и момичета на възраст 6 – 12 г. и чрез разнообразното си и световно успешно съдържание цели да ги предизвиква да бъдат самите себе си. В програмата на канала се открояват анимационни комедии като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Време за приключения“, „Парк шоу“, „Кларънс“, „Стивън Вселенски“, „Чичо дядко“, както и превърналите се в класика екшън поредици „Бен 10: Омнивърс“ и „Малки титани: В готовност!“

От старта си като паневропейски канал през 1993 г. до момента Cartoon Network е локализирал услугите си в Европа, Средния Изток и Африка, където „говори“ 18 езика и „влиза“ в повече от 131 милиона домове в над 70 държави. Cartoon Network предлага забавление и чрез своя отличаван с награди уебсайт, както и чрез игри, видео при поискване, мобилни приложения и огромно разнообразие от лицензи и рекламни артикули. Cartoon Network е търговска марка, собственост на Turner Broadcasting System International, Inc. – подразделение на Turner Broadcasting System, Inc. (TBS) – една компания на WarnerMedia.

Още снимки от новината

IS Examples

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев