От днес до 24 април в цялата страна започват засилени проверки на водачи на МПС

ОД на МВР Сливен
17.04.2019 / 11:41

ОДМВР-Сливен: Започват засилени проверки за неправоспособни водачи, използване на обезопасителни системи и контрол по изправност на пътя и пътните съоръжения

 

Ръководството на ОДМВР-Сливен е изпратило 182 сигнални писма към стопаните на пътищата в областта за констатирани нередности от началото на тази годината

 

От днес до 24 април в цялата страна започват засилени проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол, правоспособност и използване на обезопасителните системи в автомобилите.

Екипи на Пътна полиция ще има на местата с повишена концентрация на пътни произшествия на главните и второкласни пътища в област Сливен. В районите на пътни участъци с временна организация на движението. Ще се осъществява ефективен контрол върху водачи на мотоциклети, като се акцентира върху правоспособността, регистрацията на мотоциклетите, състоянието и видимостта на табелата с регистрационен номер и използването на защитни каски.

Ще се следи за използването на обезопасителните системи в автомобилите- предпазни колани от водачи и пътници, както и обезопасителни столчета за децата. Не на последно място ще бъде извършван контрол за правоспособност и платени глоби.

Полицейските екипи ще следят за изправността на пътните съоръжения, знаците, маркировката, препятствия, ограничаващи видимостта, опасни неравности по пътя и други, имащи пряко отношение към пътната безопасност.

От началото на годината ръководството на ОДМВР-Сливен е изпратило 182 сигнални писма към стопаните на пътищата в областта за осигуряване безопасността на движението. Писмата и предложенията са изготвени въз основа на установени нередности и неизправности на пътя от полицейски служители при осъществяване на дейността си на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

 

От 8 до 14 април на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел за една седмица са проверили 1288 моторни превозни средства, и 2306 лица. Констатирани са 628 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 294 нарушения на скоростта и 1 автомобил без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 397 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 86 електронни фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 479 фиша. Актовете са 128.

Установени са 3 неправоспособни водачи. 3 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 1 е с над 1,2 промила. 4 са управлявали МПС след употреба на наркотици.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 12.

 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 138 фиша за неправилно паркиране.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, управляващи МПС под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев