AMD на NAB 2019: Radeon ProRender плъгини за Blender 2.80 Beta, AI-ускорен денойзинг и други

AMD-logo
11.04.2019 / 10:15

По време на изложението NAB* 2019 в Лас Вегас AMD разкри няколко значими ъпдейти на своя физически-базиран енджин за рендериране, AMD Radeon ProRender, сред които нови плъгини за водещи приложения за създаване на съдържание и новия комплект за разработчици Radeon ProRender Developer Suite.

 

Богатата функционалнонст, междуплатформената съвместимост и високата производителност на Radeon ProRender помага да се намали времето необходимо за създаване на близки до реалността изображения.

 

Нововъведенията в Radeon ProRender включват:

 

• Radeon ProRender for Developers – обявеният на изложението Radeon ProRender Developer Suite включва нетърговско използване на комплекти за разработка на софтуер (SDK) за Radeon ProRender, Radeon Rays, и библиотеката от филтри Radeon Image Filter Library.

• Нов Full Spectrum Rendering, очаквано скоро – поддръжка на всеки етап от процеса на рендериране, включително растеризирано рендериране за създаеане на стандартен вюпорт, хибридно рендериране за създаване на разширен вюпорт, диагонално фотореалистично рендериране за разработка на изглед и реалност с проследяване на пътя за окончателно рендериране, като скоро се очаква да бъде добавено към комплекта за разработчици Radeon ProRender Developer Suite.

• Radeon ProRender за Blender v2.0 beta – Новият v2.0 плъгин е изцяло пренаписан за Blender 2.80 Beta.

• AI-ускорени плъгини за денойзинг на Blender 2.8 beta, Autodesk Maya и Autodesk 3ds Max – използва се силата на машинното самообучение за получаване на висококачествени окончателни резултати от рендерирането и бързи рендериране на интерактивен вюпорт, за Windows версиите на тези плъгини.

• Адаптивен семплинг за плъгини за Blender 2.8 beta, Autodesk Maya (за Windows и macOS) и Autodesk 3ds Max– Ускорява времената за рендериране и помага за получаване на висококачествени резултати.

• Поддръжка на рендериране на коса за плъгини за Blender 2.8 beta и Autodesk Maya (за Windows и macOS) – добавя поддръжка за рендериране на реалистично изглеждаща коса, козина, трева и други нишкоподобни обекти.

• Актуализации на плъгините на Radeon ProRender за Autodesk 3ds Max – актуализиран плъгин за 3ds Max поддържа току-що пуснатата нова версия на 3ds Max, 2020. Реорганизираните настройки също позволяват по-ясен контрол от страна на потребителите при изпълнение на техните задачи.

• Актуализации на плъгините на Radeon ProRender за Autodesk Maya (за Windows и macOS) – поддържат Maya Fluid Volumes за рендериране на усъвършенствани ефекти като дим, мъгла и облаци, за създаването на реалистични изображения. Конвертира материали от Arnold Renderer и Redshift в материали за Radeon ProRender.

 

Плъгините в момента са достъпни за AMD.com. Можете да научите още за Radeon ProRender в AMD блога https://community.amd.com/community/radeon-pro-graphics/blog/2019/04/09/amd-radeon-prorender-nab-2019-updates-include-plug-in-for-blender-280-beta-ai-accelerated-denoising-and-more , както и в комплекта за пресата тук. https://edelmanftp.app.box.com/s/nwc201q52ugalog8xephfqf7rnqxl1cl

 

*NAB, National Association of Broadcasters - Национална асоциация на радио и ТВ оператори на САЩ

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев