Сливен, кратки вечерни новини, 09.04.2019 г., вторник

Сливен
09.04.2019 / 15:57

По повод Световния ден на здравето - 7 април и професионалния празник на здравните работници, второкласниците от Доброволчески клуб "СъединенИ" подготвиха поздравителни картички, които поднесоха на работещите в МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Областната управа в Сливен одобри планове за имоти по параграф 4 в местности в общината.

На 12 април в зала „Зора“ ще бъде открита изложба „140 години Българска конституция“.

На 28.08.2019 г. „Топлофикация-Сливен” ЕАД ще чества 50 годишния си юбилей – във връзка с това събитие, дружеството организира конкурс за изготвяне на слоган, който трябва да отговаря на следните изисквания: Да бъде от едно изречение, да бъде свързан с дейността на дружеството, да има екологичен елемент, да бъде ясен и разбираем, да бъде уникален.

Шестима доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен ще вземат участие в Антитрафик академия, която ще се проведе в периода 10-12 април 2019 г. в Бургас.

Фестивал на винарите "Вино и творчество 2019" ще се състои на 13 април на крепостта "Туида" край Сливен.

Екологично сдружение “За Земята”, “Грийнпийс”-България и отдел „Екология“ към община Сливен организират на 16 април безплатна прожекция на филма „Бунище-Земя“ на световноизвестния актьор Джеръми Айрънс, който променя възприятията и мисленето ни за това, което изхвърляме в кошчето, а след това и неформална дискусия по въпроси, свързани с отпадъците на града, които всеки активен гражданин си задава.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев