ОДМВР-Сливен: Над 700 нарушения на ЗДвП и 20 отнети книжки за една седмица

ОД на МВР Сливен
03.04.2019 / 14:56

191 нарушения на скоростта са установени по време на 24-часовия контрол в сливенско

 

От началото на тази седмица се провежда операция за контрол на скоростта по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. От 06,00 часа на 2 април до 06,00 часа на 3 април се проведе акция „24 часа скорост”. В ОДМВР-Сливен общо установените нарушения на скоростните режими от пътните полицаи с технически средства в рамките на 24 часа са 191. С камерата тип „Тринога” са заснела 138 нарушения през дена и 12 през нощта, 41 превишения са заснети със стационарни и мобилни камери. Установени са още 67 други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Операцията за контрол на скоростта продължава. До края на седмицата остава завишено полицейското присъствие с технически средства, за установяване на нарушения на скоростните режими. Извършват се проверки по автомагистрала „Тракия”, главни, второстепенни и общински пътища. Денонощно ще се следи движението в града.

 

От 25 до 31 март на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел за една седмица са проверили 1932 моторни превозни средства, и 2023 лица. Констатирани са 738 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 378 нарушения на скоростта и 1 автомобил без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 387 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 102 фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 616 фиша. Актовете са 114.

Установени са 4 неправоспособни водачи. 3 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като двама са с над 1,2 промила. 4 са управлявали МПС след употреба на наркотици.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 20.

 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 112 фиша за неправилно паркиране.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

 

Освен за скорост ще се следи за нарушения, които пряко влияят на пътния травматизъм, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев