„Този път ще гласувам ЗА…” – студенски дискусии и ученически симулации на Европейски избори в Сливен

„Този път ще гласувам ЗА…”
28.03.2019 / 16:02

Два месеца преди Европейските избори информационен център Европа Директно Сливен продължава с кампанията за насърчаване на активно гражданско поведение у жителите на Сливен и населените места в областта, в която разяснява ролята на европейските институции и защо е важно всеки от нас да отиде да гласува на изборите на 26 май 2019 г. за Европейски парламент.

На 27 март дискутирахме със студенти от филиала в Сливен на Медицински университет-Варна и средношколци от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм "Акад.Н.Неделчев", защо е важно всеки от нас - гражданите на ЕС да отидем да гласуваме на 26 май за членове на Европейския парламент.

 

"Този път ще гласувам ЗА...: "развитието на младите хора"; "еднакви условия на труд в целия ЕС и в частност за медицинските работници"; "за по-добра градска среда" и "за Зелена Европа"... това са част от посланията, които участниците написаха в своите анкети.

 

В 11-Б клас на гимназията по хотелиерство и туризъм избрахме кандидати за "евродепутати" и "избирателна комисия", а също насрочихме дата за симулативните "избори": 10 април. Достойните кандидати представиха пред съучениците си какво биха променили в нашето ежедневие, ако бяха евродепутати. Чакат ни оспорвани избори .

 

През април предстоят още срещи и дискусии, както и симулации със средношколците от няколко сливенски училища, които ще гласуват за първи път през живота си. Очаквайте още информация.

 

Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим. Включете се в инициативата, регистрирайте се на сайта #ТозиПътЩеГласувам: https://www.thistimeimvoting.bg/

Още снимки от новината

„Този път ще гласувам ЗА…”
„Този път ще гласувам ЗА…”
„Този път ще гласувам ЗА…”
„Този път ще гласувам ЗА…”
„Този път ще гласувам ЗА…”
„Този път ще гласувам ЗА…”
„Този път ще гласувам ЗА…”
„Този път ще гласувам ЗА…”

 

Европа Директно – Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев