NTT DATA разполага AMD EPYC процесори в своите информационни центрове

AMD-logo
27.03.2019 / 15:26

─ AMD EPYCTM чиповете осигуряват предимство в параметрите цена-производителност и плътност на изчилителните ядра за финансовите услуги на NTT DATA –

 

Санта Клара, Калифорния, 26 март 2019 г. —AMD (NASDAQ: AMD) и NTT DATA, водеща компания в глобалните технологични услуги, съобщиха за разполагането на AMD EPYCTM процесори в центровете за данни на NTT DATA. С тази стъпка NTT DATA вдига нивото на своята информационна система за кредит и финанси (Credit and Financial Information System (CAFIS)), която представлява изцяло облачно-базирана платформа за разплащания.

 

С повишаване на броя ядра, на пропускателната способност при работа с паметта и I/O възможностите с EPYC процесорите, NTT DATA усилва общата сървърна производителност в своите виртуални среди и CAFIS система. AMD EPYC чиповете оказват положително въздействие и върху вътрешните операции на NTT DATA с поддръжка на инфраструкурата от виртуални десктопи на компанията, за улесняване на работата с отдалечен достъп на над 200 разработчици и инженери на NTT DATA.

 

“Благодарение на AMD EPYC процесорите можем да свържем над 120 кредитни компании и 1600 банкови центрове чрез системата CAFIS, с отлична производителност и надеждност,“ каза Минору Йошизава, подуправител на NTT DATA Financial Core. “Уникалният еднопроцесорен дизайн предлага ясно изразени предимства по отношение на цена-производителност за NTT DATA и нашите клиенти. С нетърпение очакваме да пренесем тези преимущества и към други приложения с допълнителни инсталации на AMD EPYC процесори,”каза Сатоши Хагиноя, подуправител на Cards & Payments Services, NTT DATA.

 

CAFIS брандът покрива набор от свързани с разплащания услуги, които NTT DATA предлага вече над 30 години като една от най-големите инфраструктури за разплащания в Япония. “CAFIS Arch” е облачно-базирана, пълноценна платформа, която предоставя разплащателни функции, както и допълнителни функции за различни терминали за плащане.

 

“Ние се гордеем с факта, че NTT DATA добавя AMD EPYC еднопроцесорни машини в подкрепа на своите финансови, облачно-базирани услуги. EPYC процесорът осигурява повече ядра и прпускателна способност от конкуренцията, както и забележителна стабилност, което е особено важно за виртуализираните операции и приложения на NTT DATA,” каза Скот Ейлър, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението на AMD за решения за информационни центрове.

 

В своите нови системи NTT Data поставя AMD EPYC™ 7551P и EPYC™ 7351P чипове в сървърни машини на Tyan.

 

Допълнителни източници

 AMD EPYC на AMD.com

 Следвайте разработките на AMD за информационни центрове в Twitter @AMDServer

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, и Facebook и Twitter страниците на компанията.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев