Сливен, кратки вечерни новини, 26.03.2019 г., вторник

Сливен
26.03.2019 / 15:52

Обобщените резултати от годишния отчет по труда за 2017 г., на стопанските субекти от финансовия и нефинансовия сектор в област Сливен сочат, че средногодишният брой наети лица по трудово и служебно правоотношение е 39 212, което представлява 1.7% от общият брой наети в страната.

Един от акцентите на днешния брифинг на общинското ръководство беше спасяването на паметника на Шести артилерийски полк и предстоящото заседание на Областна комисия „Военните паметници".

На 2 април от 13:00 часа пред сградата на общината ще се състои събитие, част от Националната кампания, насочена към младите хора „10 причини да остана в моя Сливен".

Община Сливен ще кандидатства с проект за близо 9 милиона, който предвижда цялостен ремонт на лифта.

На 10.04.2019 г. от 10:00 часа, Дирекция „Бюро по труда” Сливен организира във „Военен клуб”- Сливен /Сградата на ДНА, бул. „Цар Освободител” №5/ Трудова борса по проект „Национална EURES мрежа” с участието на работодатели от различни икономически сектори за подбор на персонал във връзка с обявяване на свободни работни места.

Общинското ръководство работи по идеята за построяването на нова сграда на Пожарната служба в Сливен.

Община Сливен ще бъде домакин на 14 юли на постановката „Аида“ на Държавна опера – Стара Загора, а два дни по-късно, на 16 юли, на същата сцена ще прозвучат вечните хитове на „QUEEN” в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера и рок група със солист Теодор Койчинов.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев