ОДМВР-Сливен: 777 нарушения на ЗДвП са установени за една седмица в областта

pixabay.com
26.03.2019 / 14:20

134 глоби за неправилно паркиране

 

От 18 до 24 март на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1860 моторни превозни средства, и 1923 лица. Констатирани са 777 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 477 нарушения на скоростта и 1 автомобил без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 316 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 86 фиша и са отнети 7 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 641 фиша. Актовете са 128.

Установени са 7 неправоспособни водачи. 2 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол с над 1,2 промила. 1 е управлявал МПС след употреба на наркотици.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 11.

 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 134 фиша за неправилно паркиране.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

 

Продължават операциите по пътна безопасност за установяване на нарушения, пряко влияят на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев