GDC 2019: AMD подобрява отворените си софтуерни инструменти за разработчиците на игри

AMD-logo
21.03.2019 / 12:57

20 март 2019 - Днес, по време на GDC 2019, AMD обяви старта на няколко актуализации на своите Radeon софтуерни инструменти за разработчици, насочени към внедряване на иновации и ускоряване на процеса на разработване на игри и в приложенията.

 

В момента на GPUOpen могат да се намерят следните развойни средства предложени от AMD за максимизиране на производителността в игрите:

 

• Radeon GPU Profiler (RGP) 1.5 – AMD добави три нови характеристики към своя инструмент за оптимизация на ниско ниво за DirectX 12, Vulkan и OpenCL, които са: Instruction Timing, с която функция разработчиците виждат продължителността на инструкциите, Shader ISA, която позволява на разработчиците да виждат кода на шейдъра в конвейерно състояние, и User Market Display, чрез която те получават по-добър поглед върху това с какво е зает GPU в момента.

• Radeon GPU Analyzer (RGA) 2.1 – Актуализации на инструмента за анализ на поизводителността на офлайн компилатора и шейдъра, които включват нов графичен интерфейс за анализ на Vulkan и OpenCL и възможност да се използва компилатора на шейдъра директно от инсталирания Radeon Software драйвер.

• Microsoft PIX AMD-specific GPU Data Support – Важен инструмент на Microsoft за дебъгване и анализ на игровата производителност под DirectX 12 и Windows 10, който дава възможност на разработчиците, използващи принципно PIX, да дебъгват и анализират своятаDX12 производителност и оптимизират игрите си за Radeon графичните карти, с достъп до конкретните за AMD GPU данни за високите честоти.

• OCAT (Open Capture and Analytics Tool) 1.4 – Актуализации на лекия софтуерен инструмент на AMD за запис на изображения и анализ на производителността, базиран на отворен код, в който е включен звуков индикартор, че се извършва запис, и разширен овърлей в играта с движеща се графика за времето на кадъра и API дисплей.

• AMD TrueAudio Next (TAN) – Софтуерен комплект за разработчици на AMD (SDK) за ускорена с GPU обработка на звуковите сигнали за реалистично пространствено аудио, който сега се поддържа в най-новия Steam Audio Beta 17, пуснат през м.февруари 2019 г.

• AMD Radeon FreeSync 2 HDR samples – За да помогне на разработчиците по-добре да оптимизират своите игри за Radeon FreeSync 2 HDR, AMD ще направи достъпен примерен код чрез поредица технически блог-публикации.

 

Допълнителна информация за анонсите, направени от AMD по време на GDC 2019, може да се намери в блога на AMD, както и в комплекта за пресата тук.

https://community.amd.com/community/gaming/blog/2019/03/19/amd-radeon-software-for-developers-gdc-2019-updates

https://edelmanftp.app.box.com/s/olxky09stzyz1ae32ja61u3otl0mbdii

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев