Сливен, кратки вечерни новини, 18.03.2019 г., понеделник

Сливен
18.03.2019 / 15:55

От 18 до 22 март в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ ще се проведат празници на франкофонията, които включват мултимедийни презентации на френски език, прожекция на филм, представяне на най-новите постъпления от произведения на съвременни френски автори, както и много нови помагала в помощ на изучаването на френски език.

Премиерата на стихосбирката „Защото е студено” на поетесата Валентина Радинска ще се състои от 17:00 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен.

До 21 май 2019 г. се приемат проектни предложения по процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия", финансирана от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г.

Председателят на общинския съвет в Сливен Димитър Митев взе участие 17-то общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България, провело се в Пловдив.

Втори протест на медицинските сестри ще се състои в Сливен на 21 март, на който ще бъдат пускани сини балони.

Съвместно заседание на постоянните комисии към Общински съвет – Сливен за разглеждане предложението за одобряване на Общия устройствен план на община Сливен и екологичната оценка към него ще се състои утре, 19 март.

Около 900 ученици, учители и треньори ще дойдат в Сливен за шест финала на Ученически игри – 2019.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев