Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 07.03.2019 г.

ОД на МВР Сливен
07.03.2019 / 10:42

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 06.03.2019 г. до 08,00 часа на 07.03.2019 г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при ежедневния обход и контрол на територията на кв. „Надежда“ в град Сливен. На 6 март криминалисти от участъка в квартала са извършили проверка на 19-годишния И.Д.

В него е намерен и иззет амфетамин. И.Д. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

 

На 6 март 60-годишна жена е подала заявление за извършена кражба от дома й в квартал „Надежда“ в град Сливен. Неизвестен извършител е откраднал златни накити и монети. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая работят полицейски служители от участъка в квартала. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Огнеборци от РСПБЗН-Твърдица спасиха 150 декара лозови насаждения в село Сборище. В гасенето на пожара са участвали и служители на ДГС-Твърдица.

Пожарът е възникнал вследствие на запалени сухи треви в близост до лозовите насаждения в резултат на небрежност при боравене с открит огън. Сигналът е получен в 18,30 часа, произшествието е ликвидирано в 21,00 часа от два екипа на РСПБЗН-Твърдица и три автомобила и 7 души от РДГ. Пожарът е унищожил 40 декара от насажденията. Спасени са 150 декара. Няма пострадали.

 

Пожарникари от РСПБЗН-Котел са гасили пожар в сеновал в село Градец. Пожарът е възникнал, след като собственикът е запалил огън в близост до сеновала. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Спасени са две съседни сгради. Унищожени са 30 бали фураж.

 

Екипи на РДПБЗН в Сливен и Нова Загора са гасили 3 пожара без пострадали и без причинени преки материални щети. Запален комин на бул.“Г.Данчев“ в град Сливен и два пожара в сухи треви в Нова Загора и Новоселец.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев