Сливен, кратки вечерни новини, 01.03.2019 г., петък

Сливен
01.03.2019 / 15:58

Изложба живопис на тема „Балканът“ подреди инженер Иван Кънев във фоайето на зала „Сливен“.

Кметът Стефан Радев и заместник-кметът по „Хуманитарни дейности“ Пепа Чиликова се срещнаха с протестиращите медицински специалисти по здравни грижи в Сливен.

МГЕРБ Сливен закичи с мартенички екипа и ползвателите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания "Милосърдие", и младежите от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост №2.

Всички пациенти на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" - Сливен, получиха мартенички от Соня Тошева – Тошева продължава традицията, която нейната майка Радка започна преди няколко години.

Зоодоброволци в Сливен организираха благотворителен базар с мартеници, чиито приходи ще бъдат използвани за нуждите на бездомни животни в града.

Крепост Туида ще отбележи Националния празник на България с безплатни посещения.

Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен ще работи с вход свободен тази неделя по повод 141 години от Освобождението на България.

Работилница на баба Марта отвори врати днес в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ -Сливен, в която гостуваха гостуваха първокласниците от СУ «П. К. Яворов» и се запознаха с с традициите на празника, с легендата за мартеницата, с народни обичаи свързани с отбелязването на 1 март в различните краища на страната.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев