AMD предлага високопроизводителни среди за индустрията с вградени решения, осигурява широка екосистемна подкрепа

AMD-logo
27.02.2019 / 09:41

—Новите партньори на компанията в мрежовите, сторидж и edge изчислителните среди разширяват позициите на компанията за платформите AMD Ryzen™ Embedded V1000 и AMD EPYC™ 3000—

 

Нюрнберг, Германия, 26 февруари 2019 г. —AMD (NASDAQ: AMD) пристига на изложението Embedded World 2019 на вълната на успеха след пускането на AMD Ryzen™ Embedded V1000 и AMD EPYC™ Embedded 3000 през 2018. Тези решения разшириха партньорската база на компанията с водещи фирми като Advantech, Supermicro, Mentor, congatec, IEI, и др.

 

Изграждане на нова екосистема за машинно зрение

AMD Embedded продуктите позволяват на клиентите на компанията да създават „от край до край“ решения за високопроизводителни изчислителни среди - от edge системи до информационни центрове. Заедно с партньори или консорциуми, AMD дава на клиентите си възможността да се възползват от сертифициран софтуер и други отворени системи за нови решения за изкуствен интелект или машинно зрение.

На Embedded World 2019 AMD продължава да изгражда своята екосистема за машинно зрение в индустрията за вградени (embedded) платформи. С партньори като Advantech и Mentor тя прави технологията на машинното зрение по-достъпна и лесна за реализиране с нови, мощни, edge изчислителни решения.

Базирано на комуникационния модул Advantech SOM-5871 с AMD Ryzen Embedded V1000 процесор и Mentor Linux операционна система, това решение ще улесни клиентите в изграждането на приложения за машинно зрение в рамките на тяхната IoT или edge изчислителна екосистема, като помага за подобрение на ефективността и точността на тези системи.

Освен приложенията за машинно зрение, AMD продължава да развива мощна и отворена екосистема за взаимодействащи си IoT и edge изчислителни решения чрез участието си в EdgeX Foundry™. Текущи членове като ClearBlade, (блокчейн и агрегиране на данни), BeechWoods (анализ на данни), и Enigmedia, (защита от край до край) изграждат нови мощни решения способни да се мащабират бързо с AMD хардуер.

 

Ръст на Embedded решенията в мрежови и други системи

Бизнесът с тези решение се разширява в посока сървъри с малък форм-фактор и мрежи, с партньори като Supermicro (A+ сървърна платформа), congatec с conga-B7E3A Сървър-на-модул и IEI с PUZZLE next-gen мрежово устройство. И трите платформи използват AMD EPYC Embedded 3000 система-на-чип (SoC), стъпила на надеждността, стабилността и лесното обслужване на серията AMD EPYC 7000.

 

• PUZZLE мрежовото устройство използва високия брой ядра на AMD EPYC Embedded 3000 процесора и големите I/O възможности за разширение, за да предлага софтуерно-дефинирани WAN услуги в реално време.

• Supermicro A+ сървърните платформи (AS -E301-9D-8CN4 и AS -5019D-FTN4) използват AMD EPYC Embedded 3000 чипове и са насочени към голям обхват мрежови приложения като vCPE/uCPE, SD-WAN, устройства за мрежова сигурност, частни облачни среди и вградени IoT изчислителни среди.

• С AMD EPYC Embedded 3000, congatec conga-B7E3A представлява Сървър-на-модул, който носи характеристиките от информационния център в „embedded“ форм фактор.

 

Разрастване на позициите

От старта през февруари 2018 г., серията AMD EPYC Embedded 3000 SoC и фамилията AMD Ryzen Embedded V1000 имат огромен успех в традиционните пазари за вградени решения като казино игри, видеостени и тънки клиенти.

 

Партньори като Quixant и Sapphire изграждат платформи, които използват мащабируемостта на AMD Ryzen Embedded V1000, за да задвижват четири екрана с 4K резолюция за висококачествен гейминг.

 

Системата на чип AMD Ryzen Embedded V1000 идеално подхожда на нуждите на най-новите дигитални дисплеи (видеостени) със способността безпроблемно да възпроизвежда изображения с 4K резолюция. Водещите фирми в тази индустрия включват AMD Ryzen Embedded V1000 в своите сървъри на дигитална мултимедия и плейъри на съдържание за видеостени.

 

При тънките клиенти AMD е пазарен лидер, като клиентите накомпанията разчитат на нейния широк портфейл от високопроизводителни решения, за да поддържат голямо разнообразие от потребители, приложения и изчислителни среди.

 

Поддържащи източници

• Научете още за AMD Embedded продуктите на AMD.com/Embedded

• Станете фен на AMD във Facebook

• Следвайте AMD в Twitter

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, и Facebook и Twitter страниците на компанията.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев