Пловдив отново става столица на агробизнеса, виното и храните

Министърът на земеделието Румен Порожанов и областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров (вляво) прерязаха лентата на  петото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване. Той се провежда от 20 до 24 февруари в Международен
20.02.2019 / 15:57

В продължение на пет дни Пловдив отново ще бъде столица на агробизнеса, виното и храните. Над 650 фирми показват постиженията и технологичното бъдеще на селското стопанство, винарската и хранителната индустрия. Изложители от 30 държави представят технологии и техника, материали и препарати, семена и посадъчен материал, вина и високо алкохолни напитки, храни и гурме специалитети в Международен панаир Пловдив от 20 до 24 февруари 2019 г.

„Форумът доби популярност и изгради авторитет, които предизвикват интереса на производители и търговци далеч извън пределите на България. Присъствието на изложители от Европа и Азия е доказателство за големия интерес“, заяви министърът на земеделието Румен Порожанов, преди да открие международните изложби „Агра“ - за селско стопанство, „Винария“ - за лозарство и винарство, и „Фудтех“ - за хранителната индустрия. След като преряза лентата, той разгледа експозициите.

В петото издание на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване се представят 68 иновации, от които 15 световни и 11 европейски. Специалистите могат да видят разработки на водещи компании и на научните институти от Селскостопанската академия, да посетят над 30 събития от съпътстващата програма. Ценителите имат възможност да се насладят на огромно разнообразие от напитки и храни в Града на виното и деликатесите, където е и изложбата „Вкусове от Италия“.

Участниците демонстрират продукти, създадени според представите на съвременния човек за нов стил на живот, заяви при откриването доц. д-р Иван Сколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който е организатор на мегафорума. В него се включиха 119 нови фирми, а други 35 се завърнаха, което показва, че е предпочитан от бизнеса, добави той.

Според д-р Соколов прави впечатление възходящото развитие на „Фудтех“. Изложителите, предлагащи храни, са двойно повече от миналата година, нарасна и броят на компаниите за техника. „Винария“ представя новата вълна́ българско вино и последно поколение оборудване. „Агра“ показва бързите промени в селското стопанство и ориентирането към по-мащабно инвестиционно мислене.

Панорамата на индустриите, стоящи в основата на модерния начин на живот - екологичен, здравословен и с високо качество, е разположена в шест палати и откритите площи край тях. Те може да се разгледат от 9 до 18 ч., в последния ден до 14 часа. Тогава ще бъдат изтеглени печелившите талони от анкетата за посетители, а трима от тях ще получат наградите, осигурени от

Международен панаир Пловдив: бензинова косачка, водоструйка и електрическа фреза.

Още снимки от новината

Посетители препълниха палатите, където са разположени щандовете на участници в Международната селскостопанска изложба „Агра 2019“, още преди официалния старт.
Пловдив отново става столица на агробизнеса, виното и храните

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев