Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.02.2019 г.

ОД на МВР Сливен
19.02.2019 / 09:57

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 18.02.2018 г. до 08,00 часа на 19.02.2019 г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен задържаха съучастници в телефонна измама и върнаха пари и ценности на 81-годишна жена. Измамата е станала на 14 февруари. Жена на 81 години от град Сливен е въведена в заблуждение, че помага на органите на реда, при което е хвърлила през терасата парична сума в размел на 500 лева и златни накити, всичко на стойност около 2000 лева. След получаване на сигнала и предприетите незабавни издирвателни действия полицейските служители са задържали 48-годишната П.К. и 28-годишния Г.Д. и двамата от село Овчи кладенец, общ.Ямбол. Двамата са направили пълни самопризнания. В тях са намерени парите и златните накити, които са иззети и върнати на потърпевшата. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава.

 

Притежание на наркотици е установено при осъществяване на патрулна дейност от служители на РУ-Сливен. На 18 февруари на бул.“Илинденско въстание“ е извършена проверка на 19-годишния К.В. от град Сливен. В него са намерени и иззети 9 топчета от станиол, съдържащи канабис. К.В. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

На 18 февруари в РУ-Сливен е получен сигнал за възникнал инцидент с пострадал при работя в производствен цех в индустриалната зона на град Сливен. Пострадалият е на 25 години от град Сливен, той е откаран в МБАЛ „Д-р Ив.Селимински“ с фрактура на ръката и настанен за лечение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти работят по случай на кражба от частен имот в град Нова Загора. На 18 февруари 77-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба на парична сума от дама му. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед, предприети са процесуално-следствени действия. В РУ-Нова Загора е започнато досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев