Барселона MWC 2019: GIGABYTE ще покаже Edge сървър за 5G мобилни мрежи

Барселона MWC 2019: GIGABYTE ще покаже Edge сървър за 5G мобилни мрежи
19.02.2019 / 09:34

Тайпе, Тайван, 18 февруари 2019 г. - GIGABYTE подготвя своето участие в изложението Mobile World Congress , което ще се проведе само след седмица в Барселона. Най-голямото за годината събитие, свързано с мобилните технологии, ще постави на фокус “Интелигентната свързаност”, включваща 5G технология, изкуствени интелект (Artificial Intelligence, AI) и поглъщащо съдържание (като виртуална реалност, VR и добавена реалност, AR). Тъй като продуктите на GIGABYTE са сред ключовите за реализирането на тези технологии, GIGABYTE е избрана от Бюрото за индустриално развитие (Industrial Development Bureau, IDB) на Тайван да бъде един от съвместните изложители представени в Тайванския павилион (разположен в Зала 5, Щанд 5A61) по време на MWC 2019.

 

За тазгодишното шоу GIGABYTE си сътрудничи със своя партньор ITRI (Индустриалния технологичен изследователски институт) , за да изгради демонстрация на живо на неговия iMEC (Интелигентен, мобилен, Edge изчислителен) облак. iMEC е решение на ITRI базирано на концепцията на “MEC”: Mobile Edge Computing (Edge изчислителни среди за мобилни комуникации), или Multi-Edge Access Computing (мулти-Edge изчислителни среди за достъп), която играе ключова роля в новото поколение на 5G мрежи. Тази иновационна техника осигурява нова мрежова архитектура, в която данните не е нужно да пътуват към и от централизирани сървъри, а остават в периферията и по-близо до потребителя, и позволява по-високи скорости на трансфер, по-добро време за реакция на сървърите и по-ниска латентност. В сценарии като VR (виртуална реалност), AR (добавена реалност), или видео стрийминг, тази нова технология също заема водеща позиция.

 

Поради големите подобрения по отношение на скоростта и пропускателната способност, 5G мрежите ще играят ключова роля за навлизането на технологии изискващи висока пропускателна способност и ултра ниска латентност, каквито са VR и AR. За да илюстрира това, демонстрацията на iMEC на ITRI ще се използва, за да покаже VR платформа за е-спортове разработена от Brogent Technologies, която позволява множество играчи едновременно да имат виртуално изживяване. За разлика от предишната VR технология, която изисква потребителите да бъдат свързани към по-голем икомпютри с кабели или раници, 5G и MEC технологията освобождава потребителя, като той трябва да носи само малък VR шлем, и ще има пълна свобода и контрол на движенията си. Нещо повече, светкавичните скорости на 5G гарантират, че няма да има проблеми с латентността, които са особено значими за приложения като игри и е-спортове.

 

Ключова роля в iMEC облака ще има сървърът H281-PE0 на GIGABYTE. Идеално пасващ на хипер-конвергираната инфраструктура HCI (Hyper-Converged Infrastructure), моделът H281-PE0 разполага с четири „hot-pluggable“ модули с преден достъп, като всеки от тя поддържа по два Intel Xeon Scalable процесора и 24 DIMM слота за максимална изчислителна плътност и мощност в 2U шаси. Сървърът H281-PE0 разполага и с голям брой слотове за разширение – всеки модул има три PCIe Gen3 x16 нископрофилни слотове за допълнителни карти (един отпред и два отзад) както и един OCP мецанин слот, с което тези решения са извънредно гъвкави и перфектни за използване в 5G и Edge изчислителни среди, например като vEPC (Virtual Evolved Packet Core) сървър или MEC (Mobile Edge Computing) сървър, или за много други приложения като насищане с GPGPU карти за инсталации за изкуствен интелект или VGA карти за видео транскодиране.

За да научите повече за хардуерните решения на GIGABYTE за мобилни Edge изчислителни среди, ITRI iMEC облачни технологии и да изпитате е-спортове във виртуална реалност с помощта на 5G комуникации, можете да посетите GIGABYTE по време на MWC 2019 в Тайванския павилион в Зала 5, Щанд 5A61, от 25 до 28 февруари.

 

Сървърните решения на GIGABYTE се предлагат у нас от дистрибутора SG-Computers Engineering. Допълнителна информация можете да получите на https://sg-computers.com/en/ .

Още снимки от новината

Схема илюстрираща намалената латентност при гледане на видео в Youtube използвайки iMEC облак / сървър
GIGABYTE H281-PE0: 2U 4-модулна хипер-конвергирана сървърна система

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев