Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 06.02.2019 г.

ОД на МВР Сливен
06.02.2019 / 10:38

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 05.02.2018 г. до 08,00 часа на 06.02.2019 г.

 

Котел: За по-малко от 24 часа криминалисти на РУ-Котел разкриха домова кражба. Извършителите са задържани. Криминално проявените Б.Ф.(22г.), И.И.(19г.) и В.И.(21г.) са проникнали в дома на 68-годишен мъж в град Котел в края на миналата седмица. Извършили са кражба на четири броя медни съдове, медни кабели, един брой нагревателна смесителна батерия, брадва, два литра ракия, два литра вино и други вещи. Полицейските служители започват работа по случая незабавно след получаване на сигнала на 4 февруари. Извършителите са установени и задържани за 24 часа, част от откраднатите вещи са иззети и предадени. Тримата са от град Котел, Б.Ф. и И.И. са осъждани за кражби. Работата по досъдебното производство продължава.

 

В РУ-Котел е започнато бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. На 5 февруари на път ІІ-48 в посока се село Градец е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 44-годишния К.К. от град Котел. При проверката се установява, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред.

 

На 5 февруари 50-годишен мъж е подал заявление за кражба от имота му в село Градец. За времето от края на месец януари неизвестен извършител е проникнал в къщата и е извършил кражба на движими вещи с неустановена стойност. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Полицията в Нова Загора проведе операция по противодействие на престъпленията, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества в близост до учебните заведения. За времето от 08,30 до 17,30 часа на 5 февруари на територията на РУ-Нова Загора са проверени 24 лица, осъществен е контрол на криминално проявени, извършени са проверки в питейни и увеселителни заведения в близост до училищни райони. Проведени са срещи с директорите на учебните заведения и фирмите, отговарящи за тяхната охрана.

Не са установени нарушения.

Операциите по линия „Наркотици“ продължават.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работя по кражба от частен имот. На 5 февруари 44-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба от дома му в град Сливен. За времето от 10,00 до 13,30 часа неизвестен извършител е проникнал в жилището през незатворен прозорец и е извършил кражба на лаптоп, отоплителна печка и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев