Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.01.2019 г.

ОД на МВР Сливен
23.01.2019 / 11:06

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 22.01.2018 г. до 08,00 часа на 23.01.2019 г.

 

Сливен: Специализирана операция срещу джебчийските кражби и кражбите от домове и леки автомобили е проведена на територията на РУ-Сливен през миналата седмица. От 14 до 20 януари са проверени 1639 лица и 948 превозни средства. Осъществен е контрол на 208 лица с криминални прояви. Извършени са проверки в 45 обекта като игрални зали, заведения, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и други. Разкрити са 18 престъпления, от тях за употреба и притежание на наркотици, кражби от домове и офиси, хулиганства, водачи употребили алкохол над 1,2 промила и неправоспособни, които системно управляват МПС. 18 са задържаните лица. Съставени са 553 акта за неправилен паркиране и за други нарушения на ЗДвП, ЗБЛД, Наредбата за обществения ред на община Сливен. Съставени са 54 протокола за предупреждение и 21 разпореждания по Закона ма МВР.

Операцията е реализирана от служители на сектор „Криминална полиция“, участъци „Запад“, „Петолъчка“ и „Надежда“, „Териториална полиция“ и група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен, като и служители на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Сливен.

 

Водач, употребил наркотици е установен от полицейски служители в град Сливен. На 22 януари, в 16,30 часа, на улица „Шейново“ е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 41-годишния Щ.Х. от град Сливен. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителна проба за метамфетамин. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба на ел.проводници от електропеносната мрежа на село Крушаре. Сигналът е получен на 22 януари в 08,30 часа, в участък "Запад". Извършена е кражба на 300 метра проводници от две междустълбия на улица „Капитан Петко войвода“ в селото. По случая е образувано досъдебно производство.

 

77-годишна жена от град Сливен е станала жертва на телефонна измама. На 22 януари жената е била въведена в заблуждение, че помага на органите на реда за залавянето на телефонни измамници. Въвлечена в измамната схема тя е хвърлила от терасата на жилището си сумата от 4000 лева. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Нова Загора: Едно разкрито престъпление и констатирани нарушения в хода на специализирана операция по противодействие на престъпленията с наркотични вещества и конвенционалната престъпност на полицията в Нова Загора. За времето от 08,30 до 17,30 часа на 22 януари на територията на РУ-Нова Загора са извършени проверки в районите на учебни заведения за установяване на лица, разпространяващи наркотични вещества. Проведени са срещи с директорите на училищата и детските градини за запознаване с превантивни мерки срещу употребата на наркотици. За времето на операцията са извършени проверки на 22 лица и 10 превозни средства. Получен е сигнал за извършена кражба в село Събрано. От имота на 83-годишен мъж са откраднати медна гръбна пръскачка, помпа за вода, теглич за колесен трактор, менгеме и около 300 кг. арматурни профили. След проведените незабавни оперативно-издирвателни действия за извършеното престъпление са задържани 23-годишният Х.В. и 16-годишно момче от същото село. Те са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

По време на операцията са констатирани 9 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД. Съставени са актове и фишове.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев