Сливен, кратки вечерни новини, 22.01.2019 г.

Сливен
22.01.2019 / 15:50

По повод 140 г. от създаването на Сливенската първостепенна болница и 141 г. от създаването на първото дружество „Червен кръст” в България в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, пред ученици от шестите класове на ПМГ „Добри Чинтулов” бе представен кратък исторически преглед за създаването на болничната помощ в Сливен и проведен практически урок по оказване на първа помощ.

Поради повишаване на броя на случаите с грип и остри респираторни заболявания в обл. Сливен Регионална здравна инспекция – Сливен обявява грипна епидемия за област Сливен считано от 23 януари 2019 г.

Излезе от печат „Летопис на село Желю войвода, област Сливен" – внушително изследване, представящо историята на днешното землище на селото от тракийско време, през българското, византийското и османското средновековие, бурния период на Възраждането и Третата българска държава, до наши дни.

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие на 24 януари 2019 г. /четвъртък/, в 13:00 ч. първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни състави на служителите, работещи в системата на изпълнение на наказанията.

„Празник по Бабинден" организира вчера НЧ „Хаджи Димитър 1937" в сливенския квартал „Клуцохор".

От 9:00 до 11:00 часа днес пътният участък от зала „Сирак Скитник" по посока Съдебна палата – Сливен бе затворен заради извършване на санитарна сеч.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати писма до вицепремиера Томислав Дончев и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев във връзка с обхвата и задържането на децата и учениците в образованието.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев