Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.01.2019 г.

ОД на МВР Сливен
22.01.2019 / 10:49

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 21.01.2018 г. до 08,00 часа на 22.01.2019 г.

 

Сливен: Посетени 8 сигнала от телефон 112, проверени 105 автомобила и 180 лица са резултатите от полицейска операция в селата от община Сливен. Акцията е проведена в двата почини дни 19 и 20 януари от служители на участъци „Запад“ и „Петолъчка“. Констатирани са 31 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен. Полицейските служители са овладели ситуации при сигнали за силна музика, междусъседски и битови скандали. Не са допуснати инциденти и грубо нарушаване на обществения ред.

Акцията е планирана и ще продължи през следващите месеци. Тя е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков с цел увеличаване на полицейското присъствие в малките населени места, противодействия на конвенционалната престъпност и спазване на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен. В ОДМВР-Сливен са планирани операции по безопасност на движение, противодействие на разпространението на наркотични вещества и по линия „Акцизи“.

 

Служители на участък „Надежда“ задържаха трима за кражба на мобилен телефон. Вчера 17-годишно момче е подало сигнал за кражба на мобилния му телефон „Huawei Lite 10“ на стойност около 600 лева. Сред проведени незабавни действия извършителите са задържани, а откраднатата вещ намерена и иззета. Задържани са криминално проявените С.Ч.(33г.), М.Ч.(24г.) и Б.Б.(18г.) от град Сливен.

Образувано е досъдебно производство.

 

Тази сутрин около 08,00 часа на булевард „П.Хитов“ е възникнало пътно произшествие без пострадали. 18-годишен водач на лек автомобил „Опел“ е загубил управление и се е преобърнал на пътното платно. С него е пътувало и друго 18-годишно момче. Няма пострадали. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

Двете момчета са били с обезопасителни колани, което ги е спасило и ги е предпазило от сериозни наранявания.

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев