AMD стартира 2019 година с пълна гама мобилни предложения: нови Ryzen™, Athlon™, и A-серия процесори за ултратънки, масови и Chromebook лаптопи

AMD също така предлага “Zen” -базирани  Athlon мобилни процесори
07.01.2019 / 09:50

— Новите чипове за преносими компютри осигуряват богата функционалност, висока производителност и живот на батерията за целодневна работа—

 

Лас Вегас, CES 2019 – 6 януари 2019 г. —Днес AMD (NASDAQ: AMD) обяви първите членове на своята гама мобилни решения, обхващащи всички ноутбук сегменти: 2-ро поколение AMD Ryzen 3000 серия мобилни процесори за ултратънки и гейминг лаптопи, AMD Athlon 300 серия мобилни процесори за масовите ноутбуци, с бързи и ефективни “Zen” изчислителни ядра и оптимизирани 7-мо поколение AMD A-серия процесори за Chromebook модели. Освен това AMD обяви, че от това тримесечие геймърите, създателите на съдържание и ентусиастите ще могат да инсталират пакета Radeon™ Software Adrenalin, за да се възползват от най-новите GPU характеристики и оптимизации за игри на всички системи с AMD Ryzen™ процесори и Radeon™ графика.

 

“Потребителите очакват мобилни PC, които се справят превъзходно с ежедневните задачи и с тежките изчислителни натоварвания, и с нашия най-нов портфейл от мобилни предложения AMD осигурява точно това за всички нива на пазара,” каза Саид Мошкелани, старши вицепрезидент и управител на поделението Клиентски изчислителни решения в AMD. “Потребителите на ноутбуци искат да изпитат най-новите функции, докато стриймват, играят или извършват своята работа по-бързо. AMD осигурява решения за широка гама мобилни компютри, които ще посрещнат тези очаквания със светкавична производителност, богата графика и дълъг живот на батерията.”

 

2-ро поколение Ryzen мобилни процесори, сред които най-бързия в света чип за ултратънки лаптопи

Произведени по 12nm технология, новите мобилни процесори AMD Ryzen™ 3000 серия предлагат най-висока производителност в своя клас с впечатляващи подобрения, значително надминаващи конкуренцията.

• Новите AMD Ryzen мобилни процесори осигуряват:

o Богата функционалност като Wake on Voice (събуждане с глас), Modern Standby, плавни PC игри и 4K HDR стрийминг способности;

o Живот на батерията за до 10 часа възпроизвеждане на видео;

o AMD Ryzen 7 3700U може да редактира мултимедия до 29% по-бързо от Intel Core i7-8550U, а AMD Ryzen 5 3500U може да зарежда уебсайтове до 14% по-бързо от Intel Core i5-8250U;

• Потребителите ще могат да закупят първите ноутбуци с Ryzen мобилни процесори от 2-ро през 1-вото тримесечие на 2019 г., като много нови модели се очакват да излязат през годината. Те ще бъдат предлагани от Acer, ASUS, Dell, HP, Huawei, Lenovo и Samsung.

• От 1-вото тримесечие на 2019 г. AMD планира да осигури редовни актуализации на Radeon Software Adrenalin за всички Ryzen процесори с Radeon Vega графика от AMD.com, с честа поддръжка на новите игри, подобрена производителност и стабилност.

• AMD също така предлага “Zen” -базирани Athlon мобилни процесори, за да могат мобилните компютри да отговорят на почти всеки бюджет. Тези чипове ще бъдат достъпни с машини от глобалните OEM производители от началото на 2019 г.

7-мо поколение A-серия процесори за Google Chromebook устройства

• 7-мото поколение AMD A-серия процесори осигурява отлична работа за ежедневни задачи, социални мрежи, стрийминг и онлайн игри. Моделът AMD A6-9220C предлага:

o До 23% по-бързо сърфиране в интернет и до 24% по-бърза работа на уеб-приложенията от Intel Pentium N4200 и Celeron N3350;

o До 3.2 пъти по-бърза работа с електронна поща и до 74% по-висока производителност в офис приложения от Intel Pentium N4200 и Celeron N3350;

o До 42% по-висока производителност при редактиране на снимки и до 43% по-бърза работа с онлайн игри от Intel Pentium N4200 и Celeron N3350.

• Стартирайки с Acer Chromebook 315 и HP Chromebook 14, водещите глобални OEМ-и ще пуснат няколко Chromebook модели с AMD чипове през 2019 г., за бърза и ефективна изчислителна работа и живот на батерията, които отговарят на потребителските нужди.

По време на CES 2019, д-р Лиса Су, президент и СЕО на AMD, ще произнесе програмна реч, която е предвидена за сряда, 9 януари, от 9:00 в Балната зала на Венецианския дворец. Посетителите на CES 2019 ще могат отблизо да се запознаят с продуктите и технологиите на AMD в Клуб AMD на изложението от 8 до 11 януари. За допълнителна информация, моля, посетете www.amd.com/en/events/ces.

 

Още снимки от новината

Стартирайки с Acer Chromebook 315 и HP Chromebook 14

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев