Сливен, кратки вечерни новини, 17.01.2017 г., вторник

Сливен
17.01.2017 / 15:47

Местните налози за фирмите в община Сливен са най-ниските сред всички общини, които са областни центрове в страната, сочи справка на дирекция „Местни данъци и такси" за 2017 г.

Районната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство срещу 15-годишния баща на първото бебе за 2017 г., родено в областната болница „Д-р Иван Селимински" в Сливен.

С общоградско поклонение пред паметника на площад „17-ти януари", в кв."Клуцохор", бе чествана 139-та годишнина от Освобождението на Сливен от османско иго.

307 души с постоянен адрес в Сливен носят името Антон и празнуват своя имен ден на 17 януари, показа справка в отдел "Гражданска регистрация" в общинска администрация, а 250 са с името Андон.

Политическа партия ГЕРБ-Сливен провежда вътрешна анкета сред членовете и гражданите, с която проучват нагласите кои граждани са подходящи да са кандидати за народни представители от листата на партията с 6 мандата.

Кметът Стефан Радев определи като много важни за Сливен и общината проектите „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен" и „Подобряване на градската среда на Сливен".

Кметът на Сливен Стефан Радев коментира днес информация от негови съпартийци, че общината ще търси варианти за преразглеждане на дългогодишните договори, като този за осветлението, сключени по време на предишни мандати.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев