Сливен, кратки вечерни новини, 25.04.2024 г., четвъртък

Сливен
25.04.2024 / 16:11

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, в партньорство с Общината и А21 България, проведе на 24 април специализирано обучение на тема: „Идентифициране на формите на насилие при жени лишени от свобода с фокус овладяване на психичното страдание, подпомагане процеса на успешна социална реинтеграция и превенция на трафика на хора”.

Любителите на музиката в Сливен ще имат удоволствието на 30 април да чуят специален бароков концерт, посветен на вечните композиции на Йохан Себастиан Бах.

Фондация Обществен Дарителски Фонд Сливен организира и проведе фолклорно събитие с благотворителен характер, което помогна на четири читалища от община Сливен да съберат пари за свои дейности.

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 183 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 48 сигнала от граждани и от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други.

Два са регистрираните случая на коклюш в Сливен към момента – при първия случай детето вече е изписано от болницата, второто в момента е хоспитализирано.

Първото издание на детския шахматен турнир „100-те войводи“ ще се проведе във Военен клуб – Сливен на 27 април, събота.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев