Произведения на Брамс и Менделсон са включени в концерта на Симфоничен оркестър - Сливен на 8 февруари

Произведения на Брамс и Менделсон са включени в концерта на Симфоничен оркестър - Сливен на 8 февруари
07.02.2024 / 14:38

Произведения на Брамс и Менделсон са включени в концерта на Симфоничен оркестър - Сливен на 8 февруари.

 

"Ще представим една много интересна и емоционално заредена програма - Третата "шотландска" симфония от Менделсон и "Двойния" концерт от Брамс за цигулка, виолончело и оркестър, каза в пресклуба на БТА в Сливен Кремена Оксенкруг, директор на оркестъра. Публиката ще има един уникален шанс да чуе тези две произведения в изпълнение на гости, които са чест за нашия град."

 

Концертът ще бъде под палката на френския диригент Николас Крюгер, известен със своите интерпретации и динамичен стил. Той е за пръв път в България. Определи музикалната програма като трудна за изпълнение и доста изискваща. Крюгер каза, че ще подходи позитивно към оркестъра и се надява концертът да бъде успешен.

 

Солистката Йоанна Каменарска (цигулка) също е за пръв път на сливенска сцена. Тя изрази радост от предстоящата среща с публиката и разказа, че заедно с другия гост - Атанас Кръстев (виолончело), са свирили тази програма в Хасково.

 

Кръстев, който вече е познат сред почитателите на класическата музика в Сливен, благодари за поредната покана. "Радвам се, че всеки път в залата има страшно много хора, защото това е смисълът и така трябва да се работи за културата", каза той.

 

"Залата отново е пълна и мисля, че хората в Сливен вече имат високи очаквания за нашите концерти, каза още Кремена Оксенкруг. Надявам се с този концерт да дадем още едно доказателство, че в Сливен се стараем да правим класическа музика на много високо европейско и световно ниво."

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев