Сливен, кратки вечерни новини, 31.01.2024 г., сряда

Сливен
31.01.2024 / 16:11

Общинският фонд „Ин витро“ е подпомогнал финансово 14 двойки от Сливен през 2023 година – шест от процедурите са били успешни, а след една от тях са се родили близнаци.

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Сливенска област все още не е достигнала до нива за обявяване на епидемия.

Първо бебе се появи на бял свят в местния парламент на Сливен от началото на новия мандат –тази сутрин баща стана общинският съветник Петър Балтов от „Пряка демокрация“.

Сливенските социалисти започват цикъл на събрания по своите организации, който ще завърши с конференция през месец март – събранията ще бъдат през февруари.

Възможности за сътрудничество между България и Турция обсъдиха областният управител на Сливен инж. Маринчо Христов и генералният консул на Турция в Бургас Толга Оркун.

По данни на Националния статистически институт преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в нефинансовия сектор в област Сливен към края на 2022 г. възлизат на 133.9 млн. евро, което е с 1.7% повече в сравнение с предходната година.

Екипът на Регионалния съвет на КНСБ в Сливен взе участие миналата седмица в публичното обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2024 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев