Симфоничен Оркестър Сливен отново ще бъде домакин на едно завладяващо музикално събитие

Симфоничен Оркестър Сливен отново ще бъде домакин на едно завладяващо музикално събитие
30.01.2024 / 13:29

Симфоничен Оркестър Сливен отново ще бъде домакин на едно завладяващо музикално събитие, в Четвъртък 8 Февруари, от 18.30ч. в зала “Сливен”. Ценителите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на великолепна програма, в изпълнението на звездни гости.

 

Под палката на френския диригент НИКОЛАС КРЮГЕР, известен със своите проницателни интерпретации и динамичен стил, ще чуем обичания концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс, и третата симфония от Феликс Менделсон, наречена “Шотландска”.

 

 

ЙОАННА КАМЕНАРСКА е сред най-изявените български цигулари, като концертиращ артист-солист изнася редовно концерти с някои от най-големите филхармонични оркестри на Европа и Азия. Един от безспорните върхове в професионалното ѝ развитие е поста на първата жена – концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър. Работи интензивно с Камерата Хамбург, на която е солистка и концертмайстор в концертите без диригент, и е преподавател във Висшето училище за музика и театър в Хамбург.

Сливенската публика отново ще посрещне един от любимците си - АТАНАС КРЪСТЕВ. Пътуването му в света на музиката е белязано от многобройни награди, признания и сътрудничества с прочути артисти. Неговият богат звук, съчетан с изключителното владеене на инструмента, го превърна в най-търсеният виолончелист в България - както в соловите, така и в ансамбловите изпълнения.

Съчетавайки таланта на забележителните гости и емблематичната програма, с очарователната атмосфера на зала “Сливен”, Симфоничен Оркестър Сливен предлага вечер, която не бива да пропускате.

 

Билети на касата на зала СЛИВЕН, в офисите на EasyPay и онлайн на epaygo.bg

Още снимки от новината

НИКОЛАС КРЮГЕР ДИРИГЕНТ
ЙОАННА КАМЕНАРСКА ЦИГУЛКА
АТАНАС КРЪСТЕВ ВИОЛОНЧЕЛО

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев