Сливен, кратки вечерни новини, 13.01.2024 г., събота

Сливен
13.01.2024 / 15:51

Областният управител на Сливен Маринчо Христов отправи поздравление към ромската общност по случай Василица.

Ученици от Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ – Сливен гостуваха на 12 януари в Министерството на отбраната и представиха част от традициите, свързани с ромския празник „Василица“, както и сурвакаха с пожелания за здраве и успехи.

По случай ромската Нова година – Василица, ръководството на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) прие сурвакари от Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ в град Сливен.

Преди два дни сливенската общественост изпрати митрополит Йоаникий в последния му земен път – дядо Йоаникий почина на 9 януари след продължително боледуване.

Днес до обяд полицейски служители от пътна, териториална и охранителна полиция в област Сливен са връчили по домовете и на пътя електронни фишове на стойност 12850 лева.

В Сливен проектът "Музиката вместо улицата" отново търси финансиране за закупуване на музикални инструменти – вече са събрани пари за два контрабаса, но им трябват средства за кларинет, фагот и обой.

В Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“ Сливен обявиха конкурс за директор, надпреварата ще бъде на два етапа – писмен изпит и събеседване.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев