Тазгодишният литературен конкурс на сливенската регионална библиотека е на тема „Щастието е възможно“

Снимка: Библиотека „Сава Доброплодни“
12.01.2024 / 09:13

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен обяви темата на тазгодишния литературен конкурс в рамките на XXVI-я Национален фестивал на детската книга - „Щастието е възможно“. Това съобщиха от културната институция.

 

В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до две литературни творби (разказ, приказка, стихотворение), специално създадени за конкурса. Прозаичните творби да са с обем до шест стандартни компютърни страници в Word документ /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница, шрифт Timеs New Roman с размер 14/ и да бъдат изпратени на e-mail в електронен вид. Творбите за конкурса с обозначени на тях три имена, възраст (навършени години), населено място, училище, клас, домашен адрес, телефон и имейл за контакти, се изпращат на e-mail: reglibsliven@iradeum.com до 10 март.

 

Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXVI-я Национален фестивал на детската книга.

 

През миналата година темата на литературния конкурс на библиотеката беше "От другата страна на вълшебното огледало". В юбилейното XXV- о издание над 8000 деца и тийнейджъри от Сливен и страната се включиха в различни прояви от фестивалната програма.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Библиотека „Сава Доброплодни“
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев