Общо 425 абсолвенти от Випуск 2023 на Инженерно-педагогическия факултет и Колеж-Сливен на ТУ получиха дипломите си

Общо 425 абсолвенти от Випуск 2023 на Инженерно-педагогическия факултет и Колеж-Сливен на ТУ получиха дипломите си
18.12.2023 / 09:35

Общо 425 абсолвенти от Випуск 2023 на Инженерно-педагогическия факултет и Колеж-Сливен на Техническия университет получиха дипломите си днес на церемония в Драматичен театър „Стефан Киров“. Сред тях са 268 магистри, 62 професионални бакалаври и 95 бакалаври.

 

Те бяха поздравени от ректора на Технически университет – София проф. дн инж. Иван Кралов, който бе сред официалните гости на церемонията, и от областния управител на Сливен Маринчо Христов. Кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес.

 

В Сливен има три основни звена на Технически университет – София: Инженерно-педагогически факултет, Колеж – Сливен и Департамент за квалификация и професионално развитие на учители – Сливен. Днес в тях се обучават над 1200 студенти по образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“, „професионален бакалавър“. Освен инженерна квалификация в учебното заведение са открити нетрадиционни за ТУ-София специалности: "Педагогика", "Туризъм", "Хранителни технологии", при което структурата в Югоизточна България е една от най-големите в страната. През последните години са създадени нови широкопрофилни специалности - "Анализ на данни", "Интелигентни системи и изкуствен интелект", "Киберсигурност", които отговарят на съвременното изискване на бизнеса. В Сливен се намира и единственият по рода си в страната Център за изследване на ПТП и обучение на съдебни експерти.

 

Към днешната дата в Инженерно-педагогическия факултет се обучават и докторанти.

 

През годините Инженерно-педагогически факултет и Колеж–Сливен развива широка научноизследователска и международна дейност.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев