На тържествена церемония ще бъдат връчени дипломите на випуск `2023 на ИПФ и Колеж-Сливен

На тържествена церемония ще бъдат връчени дипломите на випуск `2023 на ИПФ и Колеж-Сливен
15.12.2023 / 09:28

Тържествена церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск `2023 на Инженерно-педагогически факултет (ИПФ) и Колеж – Сливен към Технически университет – София ще се състои на 15 декември в Драматичен театър "Стефан Киров“ в Сливен. Това съобщиха от висшето училище.

 

Своите дипломи за висше образование ще получат 425 професионални бакалаври, бакалаври и магистри.

 

В ИПФ и Колеж-Сливен се обучават над 1300 студенти по специалности от различни професионални направления. Освен инженерна квалификация, в учебното заведение са открити нетрадиционни за ТУ-София - "Педагогика", "Туризъм", "Хранителни технологии", при което структурата в Югоизточна България е една от най-големите в страната.

 

Обучението се води от 75 висококвалифицирани преподаватели, от които хабилитираните са 33. Към настоящия момент академичният състав включва девет професори, 24 доценти, 27 главни асистенти, 5 старши преподаватели и 10 асистенти.

 

През последните години са създадени нови широкопрофилни специалности - "Анализ на данни", "Интелигентни системи и изкуствен интелект", "Киберсигурност", които отговарят на съвременното изискване на бизнеса. В Сливен се намира и единственият по рода си в страната Център за изследване на ПТП и обучение на съдебни експерти.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА(архив)
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев