Лимитирана серия от сувенири, свързани с изложбата на художника Генко Генков, се предлагат в сливенската художествена галерия

Лимитирана серия от сувенири, свързани с изложбата на художника Генко Генков, се предлагат в сливенската художествена галерия
14.12.2023 / 09:21

Художествена галерия „Димитър Добрович“ - Сливен изготви лимитирана серия от сувенири по повод 100 години от рождението на Генко Генков, съобщиха от културната институция. Тя е създадена по повод гостуващата представителната ретроспективна изложба на художника в „Узунова къща“.

 

Серията включва картичка, пъзел и албум с емблематични произведения на известния художник, част от колекцията на Художествена галерия „Димитър Добрович“. Изготвена е също и дипляна, разказващи за необикновения живот на Генко Генков и ярката диря, която оставя в историята на съвременната българска живопис. На място може да бъде закупен също каталог „Генко Генков. Отвъд видимото“, луксозно издание, предоставен от Софийска градска художествена галерия.

 

Както БТА съобщи, изложбата бе открита на 30 ноември и представя творби на живописеца, създадени в периода от 1949 до 2005 г. Тя ще остане в Сливен до края на месец февруари.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: ХГ "Димитър Добрович"
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев