Петнадесет инфраструктурни, екологични и социални проекта ще финансира Обществен дарителски фонд - Сливен

Петнадесет инфраструктурни, екологични и социални проекта ще финансира Обществен дарителски фонд - Сливен
11.12.2023 / 10:56

Петнадесет инфраструктурни, екологични и социални проекта ще финансира Обществен дарителски фонд (ОДФ) - Сливен, съобщиха от ОДФ.

 

Както БТА съобщи, Фондът обяви конкурс „Осъзнай своята сила“, с който да подкрепи малки проекти за приобщаване на хора със специални потребности или от малцинствени групи към живота на местната общност, за стимулиране чрез изкуство, култура и просвета на развитието на селище или общност, инфраструктурни проекти за изграждане на парк, детска площадка, ремонт на места за събирания и празници на хората, въвеждане на иновативни подходи за личностно и творческо израстване на деца и възрастни, грижи за околната среда и бездомни животни, повишаване на солидарността, хуманността и толерантността в общността.

 

Комисията за оценка на проектните предложения взе решение да подкрепи всичките 15 граждански инициативи, въпреки че, осигурените 18 300 лв. няма да са достатъчни, посочват от ОДФ, като се ангажират през месеците февруари и март да организират благотворителни събития за набиране на допълнително нужните средства.

 

Сред проектите са съвместни творчески занимания на деца, самотни възрастни хора от Старческия дом и деца със специални потребности, безплатни занимания по бокс, изграждане на парк, беседка, детска площадка в сливенски села, почистване на незаконни сметища, приютяване и грижа за бездомни животни, засаждане на дървета и др.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Обществен дарителски фонд (ОДФ)
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев