Сливен, кратки вечерни новини, 06.12.2023 г., сряда

Сливен
06.12.2023 / 15:58

Мъжете с името Николай в община Сливен са 1902, като в града са регистрирани 1545.

Вчера в Сливен се състоя Коледен празник, в който взеха участие деца и младежи от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в квартал „Клуцохор“ и от Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания „Св. Стилиян Детепазител“.

Община Сливен продължава възстановяването на разрушени съоръжения от силния вятър на 26 ноември.

Парична гаранция от 1500 лева постанови Районен съд Сливен срещу 45-годишен мъж от сливенското село Николаево, обвинен в причиняване на лека телесна повреда на съпругата си, с която са в развод.

Над 300 жители от общината се събраха в инициативни групи и подадоха 15 прекрасни проектни предложения за конкурса "Осъзнай своята сила" на Фондация "Обществен дарителски фонд Сливен".

Инженерно-педагогически факултет – Сливен (ИПФ) към Технически университет – София, приключи изпълнението на проект по ключова дейност KA220-SCH – „Партньорства за сътрудничество в училищното образование“ на програма „Еразъм+“ на тема „Повишаване на ангажираността на учениците по време на смените между онлайн и присъственото образование по хуманитарни предмети чрез инструменти за наблюдение и коментар“.

Музиканти от Сливенския симфоничен оркестър, Ансамбъла за народни песни и танци и Държавен куклен театър Сливен ще се включат в националния протест София, който ще премине под надслов "Народ без култура е народ без бъдеще!"

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев