Сливен, кратки вечерни новини, 28.11.2023 г., вторник

Сливен
28.11.2023 / 15:52

Представители на осемте партии и коалиции в новоизбрания Общински съвет постигнаха съгласие да бъде свикано заседание в най-кратки срокове.

Общината ще кандидатства с проектно предложение за ремонт на Военния стадион в Сливен по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерството на младежта и спорта.

На 30-и ноември, четвъртък, над 50 млади хора на възраст от 13 до 30 години от сливенска община ще учредят своя Младежки съвет и ще изберат младежки Кмет в зала „Май“.

По предварителни данни на Националния статистически институт броя на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Сливен към края на септември 2023 г. намалява с 0.2 хил., или с 0.6%, спрямо края на юни 2023 г., като достигат 37.2 хиляди.

Началникът на сектор „Пътна полиция” в Сливен се е самосезирал след публикация в социалните мрежи за лек автомобил, който се движи по пешеходната зона на град Сливен – шофьорът е глобен по Закона за движение по пътищата за нарушаване на пътен знак и движение в пешеходна зона.

Държавен куклен театър – Сливен представя своята първа коледна премиера „Съкровището на Дядо Коледа“ на 3 декември.

Снощи, за 28-ми път Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи годишните си награди – за най-добър хотел за 2023 г. е определен „Национал Палас“ в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев