Държавен куклен театър - Сливен представя своята първа коледна премиера "Съкровището на Дядо Коледа"

Държавен куклен театър - Сливен представя своята първа коледна премиера
28.11.2023 / 09:33

Държавен куклен театър - Сливен представя своята първа коледна премиера "Съкровището на Дядо Коледа" на 3 декември. Това съобщи днес в пресклуба на БТА в Сливен директорът на културния институт Ефимия Павлова.

 

Автор на представлението е Калоян Патерков, музиката на Валерия Крачунова-Попова, кукли, сценография и режисура - Мария Банова, изработка декор и кукли - ”Арт Ленд”. Актьорите са Алекса Манчева, Виктория Иванова и Росен Иванов.

 

"Пиесата ще зарадва всички деца в салона, защото в нея става дума за коледни подаръци", разказа Ефимия Павлова. "Действието се развива в Лапландия", разказа актьорът Росен Иванов, който е в ролята на Еленчето и заедно със Зайчето се отправят в търсене на съкровището на Дядо Коледа.

 

За младите актриси Алекса Манчева и Виктория Иванова това е първата коледна кампания. Те разказаха, че истински се забавляват и се надяват да предадат това чувство и на малките си зрители и да дадат своя принос за усещане на коледния дух.

 

Второто премиерно заглавие е "Куклата на Мери", като повече подробности за него ще бъдат представени на пресконференция в пресклуба на БТА на 4 декември. И двете представления са матинета в залата на театъра. Сред другите коледни заглавия са още "Снежен сън", "Снежанка", "Бяла приказка" и "Откраднатите ботуши на Дядо Коледа".

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: ОДМВР-Сливен
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев