Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 36 сигнала за произшествия в дните от 24 до 27 ноември

pixabay.com
27.11.2023 / 10:36

Оказана е техническа помощ при отстраняване на паднали дървета при 27 сигнала в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. При 10 от тях са с причинени щети на леки автомобили/ само в град Сливен/. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети от екипи на РСПБЗН-Сливен, Нова Загора и Твърдица.

Екипи на РСПБЗН от Сливен и Котел са оказали съдействие на ОПУ като са отстранили десетки паднали дървета по пътя Котел- кръстовище „Петолъчка“ и Сливен- с. Ичера- с. Градец.

 

Противопожарен автомобил е пострадал при отработване на сигнал, който се е оказал недействителен. На 26 ноември, в 22,32 часа, в РСПБЗН-Котел е постъпил сигнал за бедстващи хора, закъсали в лек автомобил до язовира в село Ябланово. При пристигане на място спасителният екип установява, че подалите сигнал за помощ са си тръгнали с друг автомобил, без да уведомят. По време на пътуване към произшествието в участък със силен вятър клон от дърво пада върху служебния автомобил и чупи стъклото на шофьорската врата. За щастие няма пострадали служители на РСПБЗН-Котел.

 

На 25.11.2023 г., в 23:36 ч., в РС ПБЗН - Нова Загора е постъпил сигнал за пожар в складово помещение /навес/ към частен имот в село Коньово. Пожарът е тръгнал от късо съединение в хладилна витрина. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са хладилната витрина и 6 кв.м. покривна конструкция. Спасени са 2 сгради.

 

На 26.11.2023 г., в 19:44 ч., в РС ПБЗН - Нова Загора е получен сигнал за запален лек автомобил в село Кортен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Автомобилът е унищожен. Причината е техническа неизправност- късо съединение.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев