Глътка елегантност и великолепие на 23 ноември в Сливен

Глътка елегантност и великолепие на 23 ноември в Сливен
13.11.2023 / 10:54

Добре дошли в 91-ви творчески сезон 2023/2024 на Симфоничен Оркестър Сливен, който и този път ще предложи на публиката най-висококачествените културни събития в региона.

 

Четвъртък 23 ноември, е посветен на белгийската музика и обещава една незабравима вечер на музикално великолепие, с гениалните произведения на двама изключителни композитора - Гийом Лекьо (1870-1894) и Йозеф Йонген (1873-1953).

Г.Лекьо, оставя след себе си забележително творчество въпреки трагично краткия си живот (24г.). Неговата Соната за цигулка и пиано, е скъпоценен камък, който демонстрира необятния му талант. Композирана през 1892, тя е известна със своята емоционална дълбочина и трогателни мелодии.

На сцената на зала “Сливен” ще бъде и българската премиера на Триото за цигулка, виолончело и пиано оп.10 от Й.Йонген, друг влиятелен белгийски композитор, с уникален и завладяващ музикален изказ.

Ще чуем двете брилянтни композиции в изпълнение на трима водещи, обичани от сливенската публика, български изпълнители:

 

Кремена Оксенкруг цигулка

Атанас Кръстев виолончело

Мартина Табакова пиано

 

С програмата предстои да бъде записан и издаден албум през 2024.

 

С традиционната чаша вино, гостите на елегантната вечер, ще се насладят на творчеството на двама композитори, посветили се да пишат музика, лишена от вулгарност и замислена от гледна точка на истински висок идеал.

 

ЧЕТВЪРТЪК 23 НОЕМВРИ

18.30ч.

ЗАЛА “СЛИВЕН”

 

Билети на касата на зала СЛИВЕН, в офисите на EasyPay и онлайн на epaygo.bg

 

Купи билет за концерта

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев