Виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови идват за концерт в Сливен на 4 декември

Хасан и Ибрахим Игнатови
10.11.2023 / 09:12

Обичаните от публиката и от музикалните критици пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови тръгват на зимно турне в навечерието на Коледните празници. Младите виртуози ще зарадват почитателите на класиката в четири града в страната, сред тях и в Сливен – на 4 декември. Специалният им проект „Клавиртуозно” представя произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист, също и на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Концертът на Хасан и Ибрахим Игнатови ще бъде в зала „Зора” с начален час 18:30. Билети за музикалното събитие се предлагат на касата в Галерия „Сливен” (бул. „Цар Освободител” 7). Резервации – на телефони: 0898332235 и 0876694083.

Младите таланти ще имат концерти още в Плевен, Ямбол и в родния им Шумен. Турнето им се реализира по Проект „КЛАВИРТУОЗНО” – МУЗИКАЛНИ БИСЕРИ НА ПИАНО ОТ ХАСАН И ИБРАХИМ ИГНАТОВИ”, защитен от сдружение „Сити Арт Студио” пред Министерство на културата. Целта му е - от една страна да популяризира класическото изкуство сред родната публика, включително и сред младите хора, а от друга – да стимулира творческите изяви и разгърне потенциала на двамата пианисти.

Репертоарът от произведения на великите Лист и Шопен не е избран случайно. Той винаги се превръща в музикално „пиршество” за почитателите на клавирното изкуство. А Хасан и Ибрахим Игнатови са способни да го претворят по неподражаем начин. В програмата на концертите са включени още и творби на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Братята-близнаци вече се утвърдиха като имена сред най-талантливите български пианисти. Родени са на 15 декември 2003 г. в Шумен. Носители са на десетки награди от родни и чуждестранни конкурси. Представят България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ в Малта, заедно с Крисия Тодорова, като песента им се класира на второ място. На 11-годишна възраст Хасан и Ибрахим Игнатови издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби, като досега са издали общо три албума. В момента са студенти в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия.

Проект „Клавиртуозно” – музикални бисери на пиано от Хасан и Ибрахим Игнатови” се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Още снимки от новината

Зимно турне

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев