Сливен, кратки вечерни новини, 04.11.2023 г., събота

Сливен
04.11.2023 / 16:00

Зам.-кметът Стоян Марков почете паметта на загиналите във войните български воини и поднесе цветя на паметника на Седми конен полк „Орлето“ по повод Архангелова (мъжка) задушница.

Виртуална ескейп стая, образователна климатична фреска, настолни игри за малки и големи, мини турнири с награди, панел посветен на детските игри и още много изненади очакват посетителите от всички възрасти в Сливен днес.

Изпълняващият длъжността кмет на Община Сливен Румен Иванов се срещна с комисар Владимир Демирев, който се оттегли от поста директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” след навършване на пределната възраст за работа в МВР и 33 години служба.

Метеорологичната обстановка предизвика затруднение в движението в Сливен – заради дъжда са се образували завирявания, като най-сложна е обстановката в района на Колодрума, по бул. "Илинденско въстание" в района на бензиностанция "Геомекс", ж.п. гарата, входа на военното поделение и Дамарския мост преди светофарите.

“Индустриален парк – Сливен” сключи споразумение за партньорство с Института за космически изследвания и технологии към Българската академия на науките, представляван от директора проф. Георги Желев, както и с проф. Димо Зафиров – член на института и председател на Българската дрон академия.

Общинската избирателна комисия в Сливен получи 140 хиляди бюлетини за балотажа в неделя.

В община Сливен се очаква да има машинно гласуване в 162 изборни секции.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев