Започна Седмото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“!

Мери
25.10.2023 / 15:06

Началото на конкурса е поставено през 2012-та, когато излиза стихосбирката на Мария Мутафчиева, издадена от издателска къща „Знаци“, илюстрирана от Невена Ангелова и носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“. В нея са поместени ученически стихове на Мери. Скоро след това идва и идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна. Зад тази идея застават и Милена Андонова – момичето, с което Мери седи на един чин в Математическата гимназия в Бургас и настоящ директор на гимназията, и Румяна Емануилиду – журналист, публицист и издател.

 

Мария Мутафчиева споделя: „Искрено вярваме в таланта на младите хора в България! Знаем, че и в 21-ви век се изкушавате да създавате поезия и да споделяте своите мисли с белия лист и със света, любими хора от бъдещето! Любопитно ни е какво мислите, какво ви вълнува, как се изразявате... Вървите ли вече по своите „непознати улици“ в творчеството?

 

Споделете мислите си с нас! Изпратете свои стихове на свободна тематика за Седмото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас!

 

Аз – Мария Мутафчиева, издателска къща „Знаци“ и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас, Ви каним да изпратите в периода 01 октомври – 12 ноември по три свои стихотворения на електронната поща: contest@pmgbs.com Моля, посочете едно от тях, което смятате, че Ви представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите три в категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“.

 

Избраните творби ще бъдат публикувани. Авторите им ще получат грамоти и награди от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, издателска къща „Знаци“, музика и книги от мен. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала и срещата с мен през декември.“

 

Още за конкурса можете да намерите тук: https://pmgbs.com/mery/

Още снимки от новината

Започна Седмото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев