Сливен, кратки вечерни новини, 24.10.2023 г., вторник

Сливен
24.10.2023 / 16:01

Двата нови социални центъра, които Община Сливен разкри до Дома за стари хора миналата година, се радват на изключително одобрение и най-добри впечатления.

По повод Димитровден кметът Румен Иванов издаде заповед празничният 26 октомври да бъде неучебен за всички училища на територията на Община Сливен.

Творческа вечер по повод 130-годишнината от рождението на Елисавета Багряна организира на 24 октомври Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен.

На 24 октомври 2023г. на официална церемония в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен, участниците в приключилия в началото на годината квалификационен курс за придобиване на квалификация “библиотекар“ получиха държавно признати свидетелства за трета степен на професионална квалификация по професията, което им позволява, съгласно ЗОБ, да работят в читалищни, училищни и др. библиотеки.

От 17:30 ч. днес, в зала Сливен, 130-годишнината от рождението на Багряна ще бъде отбелязана с творческа вечер и ще се състои премиерата на документалния филм „Животът, който исках да бъде поема“.

Изложение на традиционни занаяти "Българско е!“ гостува в Сливен до 26 октомври включително.

Индустриален парк – Сливен“ привлече партньори за сътрудничество при общи инициативи и проекти, свързани с развитието на парка и привличане на инвеститорски интерес.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев