Сливен, кратки вечерни новини, 13.10.2023 г., петък

Сливен
13.10.2023 / 16:14

Енергетици от "Топлофикация Инж. Ангел Ангелов" Сливен излязоха на протест вчера в 16:30 часа, заедно с колегите си и миньорите от цялата страна, за да подкрепят работниците от "Марица изток".

Днес е 3-тият ден от Шестия Международен фестивал на изкуствата в Сливен „Магията на вятъра“.

С премиерата на спектакъла „Майстора и Маргарита“ по романа на Михаил Булгаков, изпълнен от Държавен куклен театър – Сливен (ДКТ), ще приключи днес VI-ият Международен фестивал на изкуствата ,,Магията на вятъра“.

Поредната стъпка към дейностите за възраждане на комплекса на Сливенски минерални бани направи Сливенска община – преди дни бе избран изпълнител за ремонт на покрива, което ще спрат процесите на компрометиране на сградата.

В Сливен се проведе специализирано обучение за полицаи и социални работници на тема „Идентификация и психосоциална подкрепа на жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация”.

Доброволци от БЧК – Сливен ще демонстрират днес и утре в парк „Юнак“ и на Карандила пред граждани действия за оказване помощ на пострадали.

В Сливен днес започва Есенният футболен турнир по програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев