В Сливен е създадена първа по рода си танцова концепция

Dance Nation в градска градина - Сливен
11.10.2023 / 12:07

Концепцията е за групови танци и се нарича Dance Nation. Тя е основана от Борис Панайотов - треньор по танци и хореограф с 20-годишен опит.

 

За разлика от останалите програми по групови танци, в които присъстват фитнес и аеробни движения, идеята зад Dance Nation е съвсем различна. Основополагащо е представянето на движения и стъпки от различни стилове танци - латино, денс, хип-хоп, поп, ориентал и още много други танцови и музикални култури от цял свят.

 

Друго, което отличава Dance Nation, е фактът, че има групи както за начинаещи, така и за напреднали. Възрастово ограничение липсва, а доброто настроение е гарантирано поне за 1 час и 15 минути – приблизително толкова продължава един танцов клас.

 

Концепцията се разраства, набира все повече съмишленици и вече има изяви в Сливен, София, Котел и Нова Загора, като предстоят такива в Хасково и Твърдица. Борис Панайотов обучава и инструктори в Сливен, които се наричат Dance Nation лидери (от англ. lead - водя).

 

През 2011 г. Борис Панайотов печели телевизионния танцов формат „Танцувай с мен 3-стаен“ в „Шоуто на Слави“, както и приза „Любим танцьор на България“. След това открива свое танцово студио в гр. Сливен, в което до ден-днешен преподава. През 2012 г. достига полуфинали в „България търси талант“ с отбора по брейк денс „Hill Creeps“, а през 2014 г. отново стига до полуфинали – този път самостоятелно. През годините обикаля страната и чужбина, споделяйки любовта си към танците с други хора. През 2022 г. той обединява всички свои знания и умения, за да създаде в родния Сливен уникалната танцова концепция.

 

Помолихме Борис да ни разкаже малко повече. Ето какво сподели той:

 

Sliven.NET:

Как и кога ти хрумна идеята за нова танцова концепция?

Борис:

Идеята за Dance Nation дойде по време на пандемията. Тогава нямахме възможност да преподаваме танци поради извънредната пандемична ситуация. Така имах времето да събера мислите си, мечтите си и да визуализирам пътя им в съзнанието си. Тогава се роди идеята за Dance Nation - танцова концепция, която да съчетава груповите танци и музиката в една силна, позитивна и носеща много настроение на всички връзка. Всичко това в един-единствен танцов клас за начинаещи или напреднали.

 

Sliven.NET:

Защо я кръсти Dance Nation?

Борис:

За името се вдъхнових от самата идея на груповите танци. Когато хората танцуват заедно, те обединяват своята енергия и вибрират на една честота, водени от музиката, вдъхновявани от танците и техния лидер. Движат се заедно като едно семейство, като една танцуваща нация.

 

Sliven.NET:

Защо инструкторите по Dance Nation се наричат лидери?

Борис:

Една от причините е, че в класовете по Dance Nation ние не инструктираме хората. Ние ги водим и те ни следват. Самата дума лидер означава човек, който води, вдъхновява и подкрепя хората, които го следват. И мисля, че описва най-кратко и точно какво е да бъдеш лидер в Dance Nation.

 

Sliven.NET:

Какво би казал на хората, които се притесняват да посетят клас по Dance Nation, защото мислят, че не могат да танцуват?

Борис:

Нещо много важно - и аз съм бил на вашето място. Ако обичате музиката и винаги сте искали да се научите да танцувате и да се забавлявате от сърце през целия този процес, това е вашето място. Никой не се е родил научен. Това е процес, през който трябва да преминете - като мен, като всички останали. Добрата новина е, че имаме класове за начинаещи и класове за напреднали, където всеки да намери своето място да се забавлява.

 

Sliven.NET:

Къде жителите на Сливен, а и хората от други градове, могат да посетят Dance Nation класове към момента?

Борис:

Засега класове по Dance Nation в гр. Сливен може да намерите във Военен клуб – Сливен в танцово студио „Борис Панайотов“. Там водим класове заедно с моите колеги лидери. Сигурен съм, че ще има и на други места скоро, понеже те са много талантливи и се развиват бързо и устремено. Скоро очаквайте класове по Dance Nation в София, Хасково, Пловдив, Бургас, Ямбол, Нова Загора, Котел и Твърдица.

 

Sliven.NET:

Какво планираш за Dance Nation занапред?

Борис:

Имам доста амбициозни идеи, но по принцип далечни планове не обичам да си правя, понеже винаги нещо ги обърква в последния момент. Да кажем, че имам мечта Dance Nation да намери навсякъде по света своето място, където хората искат да танцуват и да се забавляват заедно.

 

Sliven.NET:

Къде хората могат да открият повече информация за Dance Nation и да следят за предстоящите събития?

Борис:

Могат да открият повече информация в нашата Facebook страница – Dance Nation. Там има информация за всички колеги лидери по Dance Nation от различни градове, за нашите изминали и предстоящи танцови събития. Ако все още няма Dance Nation в тяхното населено място, могат да танцуват винаги с нас онлайн като гледат нашите танцови хореографии в официалния ни YouTube канал – DANCE NATION Group Dances.

Още снимки от новината

1 година Dance Nation
Dance Nation в Котел
Dance Nation - Mega party class
1 година Dance Nation
Dance Nation в Котел
Dance Nation - Mega party class
Dance Nation в Нова Загора

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев